Posted on

Rörlig bild

Många tänker att en fotograf är en person som jobbar med att ta fotografier. Men faktum är att de även kan jobba bakom kameran med att fånga rörlig bild med hjälp av kameran. Det finns fotografer som blandar de båda sätten. Men det finns även de som endast ägnar sig åt rörlig bild.

Här jobbar fotografen

Många fotografer som sysslar med rörlig bild är frilansare. Men det är något vanligare att få fast jobb som fotograf om du är riktigt duktig på rörlig bild. Du kan till exempel jobba på produktionsbolag där du är den som filmar olika reklamkampanjer. På ett produktionsbolag kan du även filma andra typer av media, till exempel för film eller TV. Förutom att fotografen kan vara anställd på ett produktionsbolag och filma för film eller TV kan de också arbeta med att ta fram innehåll för sociala medier. Sist men inte minst finns det de som jobbar med att filma olika sportevenemang och musikvideos.

Börja med video

Vill du utveckla dig som fotograf eller är nyfiken på rörlig bild är det idag väldigt enkelt att skapa egna videoklipp. Med hjälp av din mobiltelefon kan du filma och sedan redigera. Det finns även digitalkameror och systemkameror som du kan filma med.

Arbeta med fotografering