Posted on

Kamerahus

Kamerahuset är en av de viktigaste delarna av en fotografs utrustning. Det bör vara pålitligt och du måste känna till hur det fungerar. För nybörjare kan det många gånger räcka med en enklare kamera, men genom att ta en titt på professionella fotografer är det lätt att se att de har olika kamerahus när de beger sig ut på uppdrag.

Viktigt att tänka på

De flesta väljer de kamerahus med flest megapixlar. Trots att detta kan vara en viktig faktor är det inte det enda du måste tänka på. Klarar du av att hantera kameran på rätt sätt kan du klara dig med mindre megapixlar. Att köpa den bästa kameran för att sen endast använda auto-läget kommer inte leda till de bästa bilderna. Fotografer som lägger ner tid på att lära sig kamerans funktioner och tar hand om sin kamera bäst är de som kommer bli bästa fotografen.

Ta hand om kamerahuset

När du letar efter kamerahus kommer du inse att en stor del av produkterna kostar en hel del. Skulle det sedan gå sönder har du ingen kamera att använda. Det är därför viktigt att du tar hand om den på rätt sätt. Undvik att tappa eller slå i kamera huset. Fukt och regn är två andra faktorer som kan leda till skador. Ett tips är att köpa en kameraväska, gärna en vattentät, och ta med den överallt. Skulle du inse att något inte fungerar som det ska med kamerahuset kan du dessutom lämna in den på service ifall du inte har kunskapen att laga den själv.