Posted on

Så visar du upp dina fotografier

En stor del i att lyckas som fotograf är att nå ut, och då behöver folk se dina bilder. Många väljer att använda sig av digital marknadsföring, till exempel genom att ladda upp sina bilder till Flickr eller Instagram. Men det finns också goda möjligheter till analog marknadsföring genom att framkalla dina bilder och visa upp dem i olika sammanhang.

Du kan välja att framkalla bilder hos Fujifilm för att vara säker på att få en hög kvalitet på bilderna. Här kan du framkalla dina bilder så att du sedan kan visa upp dem på utställningar, i album du skickar ut till presumtiva klienter eller till ett eget galleri du kan visa upp för besökare. Fujifilm erbjuder labb med beständig framkallning samt fotopapper av hög kvalitet.

Ordna egen fotoutställning

Många fotografer drömmer om att ordna en egen fotoutställning. Det är ett bra sätt att få exponering för din konst, samtidigt som du kan sälja en del av dina verk och på så vis få in lite pengar.

Du kan gå tillväga på flera olika sätt när du skapar din utställning. Om du redan har en idé till ett tema är det en fördel, då har du något att utgå ifrån. Skulle din fotosamling bestå av en lång rad olika sorters motiv kan det vara klokt att först sortera dem efter område, färgskala eller andra kriterier för att hitta den röda tråden i ditt skapande. Det är viktigt att välja en kvalitativ leverantör som kan sköta framkallningen. Välj mellan olika papperstjocklekar och om du ska ha matt eller blank yta. Prissätt dina tavlor med namn och antal exemplar. På så vis kan du få många av dina verk sålda och tjäna pengar, samtidigt som fler får upp ögonen för din verksamhet.

Att tänka på