Posted on

Rama in dina fotografier

Oavsett om du är proffsfotograf eller en glad amatör är det trevligt att framkalla och rama in fotografier som du tagit. Genom att välja rätt tavelramar till dina fotografier kan du framställa dem på ett väldigt tilltalande sätt. Det finns många sätt att rama in fotografier på och det finns mängder med tavelramar att välja mellan. Därför ska du fundera över hur du vill att slutresultaten ska se ut och vart du ska placera dina fotografier innan du framkallar fotografierna och köper ramar.

Viktiga val när du ska rama in fotografier

Det viktiga när du ska rama in dina fotografier är att tänka på att välja en storlek på bilden som passar ihop med den ramen du önskar ha. Beroende på vart du väljer att beställa dina bilder kan formaten variera. Det finns dock många standardstorlekar på både tavelramar och format på bilder. En annan sak som du ska bestämma innan du framkallar och köper tavelramar är om du vill ha en passepartout eller inte. Det kan bli två olika fotografier beroende på om du väljer att ha en passepartout eller vara utan. Det finns fördelar och nackdelar med att både ha och vara utan. Det är upp till varochen eftersom smaken varierar.

Komponera ihop en tavelvägg

Om du har många fotografier som du skulle vilja pryda din inredning med kan du alltid komponera ihop en snygg tavelvägg. Det går att göra en tavelvägg på många olika sätt och hur du ska göra beror på hur många fotografier du ska ha och på rummet.

Att tänka på