Posted on

Inred snyggt med dina egna fotografier

Personliga fotografier, vackra tavlor och tilltalande posters är väldigt fint och något som verkligen kan lyfta inredningen. Men för att få ett perfekt resultat är det viktigt att kombinera motivet på bilden med en bra ram. Det finns ramar i flera olika utföranden som du kan välja mellan. Det finns olika storlekar och allt från träramar till metallramar i guld. Ramen påverkar presentationen av tavlan och om du vill att motivet ska vara i fokus är en ljusare ram det allra bästa alternativet. Då tar inte nyansen på ramen över utan ger rum för motivet i fråga. Om du hellre vill skapa kontraster ska du välja en mörkare ram. En svart ram passar utmärkt ihop med ett svartvitt motiv.

Ramen skyddar fotografiet

Om du fotograferar mycket naturbilder kan träramar i ek eller mörkt trä vara något för att lyfta den naturliga känslan. Om du vill skapa en speciell känsla i ett rum kan valet av ram vara något som kan bidra till att lyfta den. När du ska välja ram ska du också tänka på vilken färg du har på väggen. Det är fint om väggfärgens nyans finns närvarande i antingen ramen eller bilden. Ramar är inte bara bra till för att lyfta din bild utan även för att skydda fotografiet. Glaset skyddar mot smuts och fläckar. För att lyfta motivet ytterligare kan du välja att placera en passepartout i ramen. Genom att ha en passepartout runt motivet framhävs det lite extra och det bidrar till en bra helhetskänsla.

Personlig inredning med egna fotografier

Om du gillar att fotografera ska du definitivt inreda ditt hem med dina egna motiv. Om du sätter upp egna fotografier på väggarna kommer det att ge dig ett väldigt personligt hem. Men även om du ska sätta upp dina egna motiv är det viktigt att du väljer ut dina fotografier med omsorg. För att framhäva dina fotografier på bästa sätt är det bra att försöka skapa en helhet, speciellt om du sätter upp en tavelvägg. Försök att para ihop motiven med varandra och skapa ett snyggt stilleben. När du ska sätta upp tavlor är ett tips att verkligen testa lite olika alternativ. Lägg ut alla fotografierna på golvet, vrid och flytta om tills du har hittat en bra placering på alla motiv. Försök att tänka utanför boxen när du ska inreda med dina fotografier. Du kan ställa fotografier på byråer och ha ståendes på golvet.