Posted on

Tips inför mäklarfotografering

Att ta en eller flera bilder på sitt hem är viktigt för att du ska få det sålt eller uthyrt. Att jobba som fotograf på en mäklarfirma är ett yrke och därför kändes det passande att vi i det här inlägget ger dig några tips på hur du kan tänka för att lyckas med mäklarfotograferingen.

Städa

Det är väldigt viktigt att du har städat innan fotograferingen för att bilderna ska bli attraktiva. Om du vill ha hjälp med att städa inför flytten kan du anlita en firma som är proffs på städning inför flytt. För att hitta ett företag som håller på med flyttstädning kan du öppna din sökmotor och söka efter flyttstädning i stockholm om du exempelvis bor i Stockholm. Förutom att du kan anlita någon som städar åt dig kan du städa själv. Men var noggrann om du vill att fotograferingen ska bli så pass lyckad att du hittar köpare eller hyresgäster.

Röj undan

Om du någon gång har kollat på en hemsida där det finns kommande och nuvarande försäljningar av både hus och lägenheter vet du att hemmen ser väldigt städade ut. Det är för att man brukar röja undan ordentligt innan bilderna tas. Det bästa du kan göra för att bilderna ska se trevliga ut är att ta bort allt som kan störa i en bild. Till exempel produkter och prylar som inte behöver vara där exempelvis hygienprodukter, leksaker, sladdar, kläder, handdukar, accessoarer och dylikt. Tänk på att ditt hem ska se så stilrent ut som möjligt i andras ögon. Om du är osäker kan du alltid gå in på valfri hemsida som samlar hus och lägenheter till salu för att få en bra överblick på hur ditt hem bör se ut inför fotograferingen.

Trevligheter

Förutom att du bör röja undan saker som kan se störigt ut kan du addera saker som ser trevliga ut. Det är extremt vanligt att man köper växter och blommor och ställer ut dem i rummen som ska fotograferas för att det ska se trevligt ut på bild. Några andra exempel på saker som brukar användas på mäklarfotografering är frukter och bär, filtar, kuddar och levande ljus.

Tänk på ljuset

Om du är riktigt uppmärksam är det inte särskilt vanligt att lampor är tända på mäklarbilder. Om du ska ha några lampor tända ska du välja dem med behagligt ljus, allra helst vitt ljus. Se till att fönstren är öppna för att få in naturligt dagsljus när bilderna ska tas så kommer de att bli lyckade.

Anlita ett proffs

På den här sidan samlas fotografer och det är mycket möjligt att du har erfarenheten och kunskapen att ta lyckade bilder på ditt eller någon annans hem själv. Men om du vill vara säker på att bilderna blir lyckade ska du anlita en professionell fotograf. Om du säljer ditt boende via en mäklarfirma ingår det många gånger en fotograf som kommer och tar bra bilder på ditt hem inför en försäljning.