Posted on

Hitta rätt logga till ditt fotoföretag

Är du fotograf och ligger i startgroparna att starta eget så har du en spännande resa framför dig. Det finns så många delar av att planera och sätta upp ditt eget företag som är otroligt spännande och inspirerande. Att bestämma dig för rätt namn och att utveckla ditt företags logotyp är ett par exempel, men är det svårt med exempelvis loggan finns det experthjälp att ta till.

Skapa positiva avtryck med namn och logotyp

Både namnet och logotypen är de två saker som ofta är bland det första folk kommer i kontakt med när de letar efter fotografer. Ett bra namn och en bra logga är sådant som gör att folk kommer ihåg ditt företag eller glömmer bort det om de inte håller måttet, så det är viktigt att de här två sakerna blir riktigt bra.

När det kommer till namnet på ditt företag kan du göra som många andra och använda ditt eget namn, men du kan såklart också skapa ett namn som är helt unikt. Så länge det är kopplat till fotografering, och gärna med glimten i ögat så att säga, så är det troligare att folk kommer ihåg det.

Din logga är också väldigt viktig. Det finns hemsidor där du kan hitta och skapa en relativt personlig logotyp, men du bör kontakta ett företag som jobbar specifikt med olika typer av logotyp och design om du vill ha något riktigt proffsigt och unikt. Eftersom många söker på nätet efter olika företag är det en av de första platserna där din logga kommer synas, och då vill du göra ett så positivt avtryck som möjligt i de här personernas minne.

Ta hjälp av proffsen

När du planerar din logga är det återigen viktigt att tänka på vilka attribut du förknippar ditt företag med. Tänk färger, former och andra faktorer som kan få folk att minnas din logga, men det är också viktigt att du håller den enkel vilket också gör den lättare att komma ihåg. För dig som fotograf kan det vara en kamera, en blixt, en klassisk kamerafilmrulle eller något annat. Tillsammans med ett företag som arbetar med logotyper och är grymma på design, kan ni komma fram till den allra bästa loggan för ditt företag, och det kommer alltid kännas lite bättre att ha tagit fram den tillsammans med proffs än att ha hafsat fram den online. Och när de här grundläggande delarna av ditt företag är klara kommer du känna att bollen är i rullning och du kan fortsätta få igång ditt företag med glädje och inspiration.