Posted on

Använd din mobil som kamera

När du ser något du vill fota är det inte säkert att du har din kamera med dig just då. Istället kan du använda din telefon. Nu för tiden har de flesta smartphones väldigt bra kameror som du dessutom kan ställa in och justera fotoinställningarna på, så att du får det resultat du vill ha. Det är som att du alltid har en bra kamera med dig så länge du har din smartphone med dig. Med en bra kamera i fickan kan du alltid träna på ditt fotograferande och på så sätt vara mer impulsiv och få till riktigt coola foton som du inte får till om du alltid ska planera allt.

Skaffa tillbehör till din mobil

Det är inte svårt att ta vanliga foton med mobilkameran, men för att få till riktigt bra foton som ser ut som att de är tagna med en systemkamera, behöver du lite mer kunskap och kreativitet. Hos https://www.teknikdelar.se/ hittar du allt för att göra din mobilupplevelse bättre. Ju bättre du tar hand om din telefon, desto bättre bilder kommer du kunna ta med den. Till exempel kan ett stativ göra att dina foton blir rakare och får bättre skärpa, då du inte behöver fokusera på att hålla handen som håller i telefonen stilla. Det hjälper speciellt om du ska ta porträttbilder där objektet sitter still och skärpa är väldigt viktigt. Det är också viktigt att se till att batteriet inte tar slut i din telefon, så även en powerbank kan vara ett bra tillbehör. Du kan också hitta objektiv till din mobil som gör att du kan fota med olika effekter. Du kan till exempel få bättre zoom, du kan prova fisheye för att få en nyckelhålseffekt och du kan använda färgfilter för att manipulera färgerna på dina foton.

Tips för att ta bättre bilder med mobilen

Det kan vara svårt att veta vad du ska göra för att förbättra dina mobilfoton. Det första du måste göra är att ha ett öppet sinne och släppa fram din kreativitet. Våga prova nya saker och nya vinklar när du fotar. Det viktigaste är att du jobbar med ljuset; håll koll på var det kommer ifrån och var uppmärksam på hur skuggorna faller. Det finns många bra tips på hur du förbättrar ditt fotograferande, men det viktigaste kommer alltid vara hur du använder ljuset. Våga leka med skuggor och olika sorters ljus för att få till nya spännande resultat.

Det är också viktigt att du hela tiden tränar på att fota. Det är som med allt annat du vill bli bra på; ju mer du tränar desto bättre blir du. När du fotar ute bland allmänheten är det dock viktigt att du följer de regler som finns när det kommer till fotografi på offentliga platser. Det finns inte många regler, men några finns att hålla reda på. Vissa fordon och platser kan vara så kallade skyddsobjekt och får därför inte fotas eller avbildas av säkerhetsskäl.